Waardering van jouw kennis en kunde​
Hoe is het gesteld met jouw deskundigheid?

Valideren van jouw kennis en kunde

Als VTH-professional word je graag als deskundige gezien in je vak. Voor omgevingsdiensten en gemeenten is dit zelfs een verplichting die voortvloeit uit de Wet VTH en de gemeentelijke verordening kwaliteit VTH. Voor VTH-professionals die zelfstandig of via een detacheerder werken wordt het steeds belangrijker om aan te tonen waar ze staan ten opzichte van de KwaliteitsCriteria. Opdrachtgevers (Omgevingsdiensten en gemeenten) vragen daar ook steeds vaker om.

EVP/EVC-validatie als hulpmiddel

Maar wat is nu deskundigheid? En wanneer ben je deskundig genoeg? Welke mogelijkheden heb je om je binnen of buiten je huidige deskundigheid te ontwikkelen? Een EVC- of EVP-validatietraject is een hulpmiddel om antwoord te geven op die vragen. Het helpt je om inzichtelijk te maken hoe deskundig je nu bent en wat je kunt doen om nog deskundiger te worden.

Keuze

De meeste opdrachtgevers kiezen in dit kader voor een EVP-validatietraject. Wil je ook een vakbekwaamheidsbewijs verwerven? Dan is een EVC-validatietraject de juiste keuze.

Met onze jarenlange ervaring geeft het KennisCentrum VTH op pragmatische wijze invulling aan de EVC- en EVP-validatietrajecten. Meer weten? Vraag het informatieblad voor kandidaten bij ons aan.